Ervaren allround DJ uit Amsterdam voor bruiloft, verjaardag of bedrijfsfeest - Muziek op maat voor elk feest

DJ Feetback blog

(hier vlak boven kun je oa. klikken op ‘Referenties’ om over de ervaringen van anderen te lezen)

7 juli 2012 – zomergigs

Nu de zomer is gearriveerd, ben ik weer in de gelegenheid op een aantal van mijn favoriete plekjes in Amsterdam te draaien. Hier een overzicht van mijn publieke optredens in de komende twee maanden. Mocht je mij willen horen draaien om mij voor jullie feest te overwegen, moet ik er wel bij zeggen dat ik hier waarschijnlijk niet de muziek draai die jullie op jullie feest willen horen. Maar je weet dat ik mijn stijl kan aanpassen aan jullie wensen. En jullie kunnen altijd even komen kennismaken natuurlijk. Entree is gratis tenzij anders vermeld.


zondag 8 juli: Noorderlicht tijdens Over het IJ festival (NDSM-terrein) (16.00-22.00u)

vrijdag 13 juli: Cafe Belgique, Gravenstraat 2 (22.00-3.00u)

zaterdag 14 juli: NO ID @ Ruigoord (kerk) (22.00-4.00; entree 10 euro, maar mail me gerust voor de gastenlijst)

zondag 29 juli: Noorderlicht (NDSM-terrein) (16.00-22.00u)

zondag 5 augustus: Landjuweel, Ruigoord (kerk) (entree festivalticket)

vrijdag 10 augustus: Blauwe Theehuis, Vondelpark (17.00-23.00u)

vrijdag 24 augustus: Cafe Pakhuis Wilhelmina met Bazz “n” F en live LOONALOOP (Aus) (22.00, entree € 9,-)

En vanaf september beginnen we met “Foute Boel” in Cafe Bax aan de Ten Katestraat, waar ik met de Baltimora”s in de 7 inch single-bakken duik.

5 juli 2012 – mijn cruise-avontuur

Ken je die mop van die dj die op een cruiseschip ging werken? Hij ging wel, maar kwam na een week al terug. Waar hij eigenlijk pas na tien weken terug had moeten komen. (Zoals je hieronder bij mijn blog van 16 april kunt lezen, slaat dit op mijzelf.) Wat is er gebeurd? Het leven aan boord beviel me prima. Eigen kamer, lekker eten van het buffet, leuke mensen om mee te werken; niks mis mee. De eerste week werd ik ingewerkt door mijn voorganger, de Afro-Amerikaanse dj Mario. Supergozer en enorm getalenteerd; niet alleen als dj, maar ook als zanger, presentator, danser en bovendien nog grappig ook. Vraag me niet wat hij op een cruise-schip deed, want volgens mij hoorde hij carriere te maken bij de televisie.


Tijdens het inwerken bleek dat er twee dingen van mij verwacht werden die mij vantevoren niet verteld waren: ik moest als een soort Henny Huisman gameshows als ‘Deal or no deal’, ‘Soundmixshow’ en ‘The Marriage show’ presenteren voor een volle zaal van 300 man. Waarbij ik dus in het Engels het publiek aan me moest binden en af en toe aan het lachen brengen. En ik werd verondersteld eens per week een linedance-les te geven. Ik, die nog nooit van zijn leven uberhaupt een dansles gevolgd heeft! Dat zijn nou net twee dingen die niet bij mij passen. Ik heb een dansles van dj Mario meegedaan en dat werd natuurlijk een drama. De cruise-director zag bovendien wel in dat ik als presentator niet echt in de wieg gelegd ben.
Uiteindelijk hebben we met wederzijdse instemming mijn contract ontbonden en kwam ik 29 april terug in Amsterdam. De cruise-maatschappij Holland-Amerikalijn betaalde wel mijn terugreis, omdat ze ook wel inzagen dat ik niet volledig geïnformeerd was.


Aan de ene kant natuurlijk verschrikkelijk jammer, want het was wel een aparte ervaring. Ik had me erg verheugd op de bezoekjes aan de diverse steden en Griekse eilanden. Want aan de oostkant van de Middellandse Zee doet zo’n schip bijna elke dag een haven aan. Ik was net gaan wennen aan het leven aan boord en ik wist dat ik die tien weken vol wilde maken. Aan de andere kant bleek het dj’en – voor mij natuurlijk de hoofdmoot – helaas ook nog van ondergeschikt belang. De nachtclub bleek niet echt in trek bij veel mensen. Het schip, de Nieuw Amsterdam, was over komen varen vanuit Florida, dus de passagiers waren voor 90% Amerikaanse 65-plus stellen. De organisatie had mij juist binnengehaald omdat er meer Nederlanders aan boord zouden zijn én meer 30’ers en 40’ers (oa. families met kinderen en stelletjes op huwelijksreis). Dat bleek geenszins het geval. Elke avond draaien voor een handvol mensen was niet echt inspirerend. Maar dat zou vast wel verbeteren als er meer Europeanen aan boord zouden komen in Venetie en Barcelona.


Anyway, zo was dj Feetback net op tijd terug om Koninginnedag in Amsterdam te kunnen vieren met zijn vrienden. En toen sloeg het noodlot toe: aan het einde van de dag struikelde ik over het voorwiel van een fiets die achter me stond. Ongelukkig terecht gekomen: enkel gebroken! Vervolgens zes weken noodgedwongen op de bank doorgebracht. En omdat ik die hele periode op dat cruise-schip had moeten zitten, had ik helemaal geen optredens staan. Dat was misschien nog een geluk bij een ongeluk. Daardoor had ik een zee van tijd, kon ik lekker mijn muziekcollectie doornemen, herordenen en mijn laptop gebruiksklaar maken om voortaan met de kontroller te kunnen draaien, die ik kort geleden had aangeschaft. Afgelopen weekend kon ik eindelijk weer aan de bak en dat direct vier dagen op rij. En dat ging direct goed! Na een soort sabbatical van twee maanden sta ik in ieder geval weer te popelen. Laat de zomer maar komen!

16 april 2012 – dj Feetback op de Middellandse zee

Van 22 april tot 29 juni ben ik niet beschikbaar voor optredens. Ik ben dan namelijk als dj aan het werk op het cruise-schip de Nieuw Amsterdam van de Holland-Amerikalijn. Het is voor het eerst dat ik zoiets ga doen en ben dan ook heel benieuwd! Het artiestenbureau Famous Entertainment uit Bergen op Zoom heeft mij hiervoor benaderd in opdracht van het hoofd entertainment van de H.A.L. in Seattle. De bedoeling is dat ik elke avond van 21u tot 1u feest maak in het Crowe”s Nest, de nachtclub op de bovenste verdieping van het schip. Daarnaast zal ik “s middags zomerse plaatjes draaien bij het zwembad, waar ik ook af en toe een karaoke of een popkwis zal presenteren. We varen rond in de contreien van Italië, Griekenland en Turkije, dus ik heb er zin in!

11 oktober 2011 – De Openingsdans

Welke openingsdans kiezen we voor onze bruiloft? Dat is een vraag waar veel aanstaande bruidsparen zich het hoofd over breken. Dit komt ook altijd ter sprake tijdens de kennismakingsgesprekken die ik met hen heb. Ik geef dan geen directe muzikale suggesties, want het moet bij uitstek een nummer zijn waar de bruid en bruidegom zelf iets mee hebben. Ze krijgen wel de tip dat een openingsdans geen ‘must’ is. Bijna de helft van de bruidsparen waarvoor ik het afgelopen jaar draaide, koos ervoor het feest zonder openingsdans te laten beginnen. Dat werkt meestal prima. Ik houd dan zelf in de gaten wanneer mensen zijn uitgepraat en wanneer iedereen zo’n beetje het kersverse bruidspaar heeft gefeliciteerd. Dan wordt het zoetjes aan tijd om van achtergrondmuziek over te gaan op de juiste nummers waarop de eerste mensen geheid in beweging gaan komen. Meestal zijn dat de vrouwen, maar dat terzijde.

Wanneer er gekozen wordt voor een openingsdans, is de timing heel belangrijk. Als bijvoorbeeld een groep van 30 man om 20.00u klaar is het met het diner en de 70 andere genodigden komen vanaf die tijd erbij, is een openingsdans om 20.30u best vroeg. De meeste mensen willen dan het bruidspaar nog feliciteren en veel mensen hebben elkaar lang niet gezien, dus er wordt vooral veel bijgepraat. Na drie nummers zakt de dansvloer dan meestal weer in. Dat is geen ramp, want ik krijg de vloer na een tijdje wel weer aan de praat. Maar ik zou altijd adviseren om in dit geval de opening wat later te doen, tenzij je natuurlijk echt een grootse entree wil maken. Voordeel is dan bovendien dat meer mensen in de stemming zijn om te gaan dansen. Want laten we eerlijk zijn: de meeste Nederlanders komen pas in beweging als ze een paar biertjes op hebben.
Als alle genodigden de hele dag aanwezig zijn geweest, zullen meer mensen zo snel mogelijk behoefte hebben om lekker te dansen. Dan kan de openingsdans niet vroeg genoeg zijn.

Dan de openingsdans zelf: hieronder volgt een overzicht van alle openingsnummers die ik het afgelopen jaar heb gedraaid. Je ziet dat werkelijk niks te dol is en dat het zeker geen stijldans hoeft te zijn. In de regel is een langzame opener wel het meest gangbaar. De fotograaf zal namelijk direct in actie komen en dan wil je als bruidspaar toch liefst stijlvol op de gevoelige plaat worden vastgelegd. Maar na anderhalve á twee minuten voelt het paar zich meestal wat opgelaten en draaien de gezichten mijn kant uit. Dan wordt het tijd om een dansvloerkraker erin te gooien (laat die keuze maar aan mij over) en kan iedereen in beweging komen.

Openingsnummers gekozen door bruidsparen:
Intro The final countdown – Europe
Triptico – Gotan Project, overgaand in You should be dancing – Bee Gees
Suavemente – Elvis Crespo
This will be – Nathalie Cole
Ring of fire – Johnny Cash
The nearness of you – Ella Fitzgerald & Louis Armstrong
Unchained melody – Righteous brothers, rigoreus onderbroken door What I like about you – Romantics
Wonderful tonight – Eric Clapton, vrij snel overgaand in You’re the one that i want
All night long – Lionel Richie
Celebration – Kool & the Gang
I put a spell on you – CCR (met gitaarsolo door de bruidegom!)
In d’n hiemel – Beppie Kraft
When love takes over – David Guetta & Kelly Rowland
One – U2
Give me everything – Pitbull ft Ne-Yo, Afrojack & Nayer
Only you – Platters
Gracias a la vida – Mercedes Sosa
Walking on sunshine – Katrina & The Waves

2 mei 2011 – dj Stroke69

Behalve mijn carrière als dj Feetback, die mij vooral naar bruiloften en personeelsfeesten brengt, heb ik ook nog een carrière onder een andere naam: als dj Stroke69 draai ik op plekken als Ruigoord (een alternatief kunstenaarsdorpje tussen Amsterdam en Haarlem, dat befaamd is om zijn feesten en festivals), Cafe Noorderlicht op het NDSM-terrein in Amsterdam-noord en op festivals als Glastonbury in Engeland en Oerol op Terschelling. Daarnaast organiseer ik ook af en toe G.P.S.-feesten met collega-dj mps PILOT. De muziek die ik dan draai is samen te vatten als “global & organic grooves”, oftewel wereldmuziek in een modern jasje. Dan kunt u denken aan Afrobeat, Balkan Beats en Cumbia, maar ook aan house met invloeden uit dub, latin en Afro. Feestmuziek bij uitstek dus!

Afgelopen vrijdag was mijn meest recente mix, met vette Afrikaanse dansritmes, te horen bij het programma Solta a Franga op de Concertzender. De liefhebbers kunnen deze nog steeds beluisteren via .

Als dj Feetback draai ik dus meestal op besloten feesten, maar als Stroke69 juist op openbare feesten. U bent bijvoorbeeld van harte welkom op een van de volgende feesten:
zaterdag 11 juni: Blijburg Droomfestival, Amsterdam (overdag, met heel veel andere bands en dj”s)
zaterdag 11 juni: Ruigoord Vurige Tongen festival, na 1.30u “s nachts, dus eigenlijk zondag.
zaterdag 16 juli: , Amsterdam (met live de geweldige Australische band Loonaloop)
vrijdag 29 juli: Pakhuis Wilhelmina, Amsterdam (ook met Loonaloop én met dj mps PILOT)
zaterdag 30 juli: Instuif Wijk aan Zee, “Bahia Bounce party”, samen met mijn goede vriend dj Bazz “n” F
zondag 14 augustus: Ruigoord Landjuweel festival, met heel veel andere bands en dj”s.
zaterdag 10 september: Ruigoord (NO ID-party in de kerk, met dj PolyEsta en live BCUC uit Zuid-Afrika)

25 februari 2011 – Spotify

Op deze plek kan ik mooi reclame maken voor Spotify. Als je mijn website bezoekt, houd je waarschijnlijk wel van een feestje. Dan is Spotify een verrijking van je leven. Na registratie en installatie kun je middels streaming audio (dus zonder downloaden) van meer dan 10 miljoen nummers genieten. Vorig jaar heeft Buma/Stemra de deal rondgekregen met de meeste publishers, zodat vrijwel elke artiest beluisterd kan worden. Zelfs mijn persoonlijke favoriet Prince, die niet de makkelijkste is als het gaat om gratis verspreiden van muziek. Gratis?! Inderdaad, want Spotify kost niks, zolang je er minder dan 20 uur per maand gebruik van maakt. In ruil daarvoor krijg je wel af en toe reclamespotjes tussendoor. Voor € 5,- kun je onbeperkt en zonder reclame luisteren en voor € 10,- ook op je mobiele telefoon. Vandaag heb ik voor het eerst een playlist samengesteld: DJ Feetback”s Uplifting Soulshow. Speciaal voor al die mensen die denken dat soul alleen maar uit ballads bestaat en niet dansbaar is. Ik ben heel gericht op zoek gegaan naar vrolijke, uptempo of in ieder geval niet te langzame nummers. Van Marvin Gaye tot Macy Gray, oude en nieuwe soul dus. Een paar bekende kletsers, maar vooral minder voor de hand liggende nummers; meer dan 100 stuks en in de loop der tijd zullen er vast nog meer bijkomen. Ik word er in ieder geval heel blij van, ik hoop jij ook.

Waar zal ik de komende tijd eens een playlist voor maken? Disco, funk of Afrikaans? Als je mij gaat volgen op Facebook of Twitter , merk je het vanzelf. Ik heb er nu al zin in….

12 september 2010 – Evaluatie

Tijd voor een kleine evaluatie. Deze website is nu vier maanden in de lucht. En ik ben meer dan tevreden! Mijn doel was om op structurele basis als dj op “bruiloften en partijen” te kunnen optreden, zodat ik daar grotendeels van kan leven. Ondanks de minder drukke zomermaanden heb ik die doelstelling de afgelopen maanden al min of meer gehaald. Daarnaast heb ik op verrassende plekken en zonder uitzondering voor bijzondere mensen mogen draaien: oa. op een Surinaams tuinfeest, een MBO-eindexamenfeest en zelfs op een celebrity-wedding. Zonder deze website zou ik daar nooit hebben kunnen draaien. En zonder uitzondering was iedere opdrachtgever uitermate tevreden! Getuige de “feedback” op mijn website.

Wat veel mensen misschien niet zouden verwachten: ook muzikaal waren de optredens vaak uitdagend voor mij. Als dj kom ik graag bij de mensen thuis, zeker als ze een bruiloft organiseren, wat voor velen toch hét feest van hun leven is. Dan bespreken we de muziek die ze graag willen horen. Regelmatig krijg ik daarbij verzoekjes of suggesties waar ik zelf nooit opgekomen zou zijn. Nooit gedacht bijvoorbeeld, dat ik nog eens The XX, Justice, Katzenjammer. Lieve Hugo of een folknummer van Bruce Springsteen op een bruiloft zou draaien. En het bruidspaar dat ooit “Cheek to cheek” van Ella Fitzgerald & Louis Armstrong als openingsnummer wilde horen ben ik zeer dankbaar. Hoeveel knuffelende stelletjes ik daarmee al niet heb mogen verwennen… Ik vind het nog steeds geweldig om de bekende discokletsers en pophits te draaien, maar de variatie in leeftijd en muzieksmaak is op elk feest zo groot, dat het daar niet bij blijft. Dat houdt het wel zo spannend. Als muziekjunk kan ik dan ook niet anders dan concluderen dat ik het mooiste beroep ter wereld heb.